Nincs több műanyagtól megnyomorított teknős

Ehető lesz a dobozos sör és üdítő csomagolása.

hirdetés

Idehaza sem fogy belőlük kevés, de az amerikaiak egy év alatt közel 240 milliárd liter sört isznak meg, ami jellemzően alumíniumdobozokban kerül értékesítésre, műanyag gyűrűvel összefogva.

A gyűrűk jelentős része a tengerbe kerül, ahol madarak, teknősök és más állatok milliónak életét teszi tönkre.

Így kijelenthetjük, hogy az élővizek szennyezésének egyik legszörnyűbb eleme a hatos aludobozokat összefogó műanyag gyűrű, ami a vízbe kerülve számtalan állatot nyomorít meg vagy pusztít el. Mostantól viszont akár meg is ehetik.

ehetosoroszsugor3

A Saltwater Brewery nevű kézműves söröket gyártó vállalatnak  jutott eszébe, hogy ezentúl ne csak finom italokat gyártson, de e közben kicsit a környezetünk megóvását is a szemük előtt tartsák. Ezért az amerikai Florida államban működő cég kikísérletezte a száz százalékig lebomló anyagból készült, hatos csomagoláshoz való gyűrűt, amit a tengeri állatok akár meg is ehetnek. 

Újrafelhasznált anyagokból készül

A sörgyártás során megmaradt búzából és árpából készítik ezen túl az eddig műanyagból készült gyűrűt. A cég azt állítja , hogy az új termékük legalább olyan ellenálló és strapabíróm, mint az elődje. Bár a sör így valamivel többe fog kerülni, de abban bíznak, hogy a vásárlóik hajlandóak lesznek ezt az árkülönbözetet kifizetni a jó ügy érdekében.

ehetosoroszsugor2

Amit sokat gyártanak és sokan vásárolnak, annak az ára is jóval alacsonyabb lesz, mert az előállítása költséghatékonyabbá válik. Ez esetben is, ha minél több gyártó csatlakozik az ehető csomagolás bevezetéséhez, annál olcsóbb lesz előállítani, és az árpa-búza gyűrű valódi versenytársává válhat a műanyagnak. És akkor még több állat menekül meg, amire pedig tényleg csak koccintani lehet. 

hirdetés

oszd meg

Értékelés:
(0 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 3383 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!