Lélegezz könnyen!

NAPONTA KÖRÜLBELÜL 20000-SZER VESZEL LEVEGŐT.

hirdetés

EZ RENGETEG LEHETŐSÉG AZ ALLERGÉNEK, SZMOG ÉS FÚST SZÁMÁRA, HOGY BEKERÜLJÖN A SZERVEZETEDBE ÉS BAJT OKOZZON. DE ELKERÜLHETED ŐKET, MEGMUTATJUK, HOGYAN LÉGSZENNYEZÉS

A 2008-as pekingi olimpián a kínai kormány ideiglenesen bezárta a gyárakat és 1,5 millió autóval kevesebb járt az utakon,  így csökkentve a szmogot. A kutatóknak ez nagyszerű alkalom volt, hogy tanulmányozzák, hogyan hat a füst a tüdődre.

A két hónap alatt a gyulladások és a véredények működésére gyakorolt káros hatásra is fény derült, ugyanis a gyulladás mértéke lecsökkent a két hónapos időtartam alatt. Az emberek vérnyomása is lecsökkent, a University of Southern California kutatásai szerint. “A légszennyezés olyan vegyi anyagokat tartalmaz, ami a szervezetedben lévő részecskékkel kapcsolatba kerülve gyulladásokat okoz, mondja dr. Jim Zhang, a USC tanára.

Csökkentheted a káros hatást, ha antioxidánsokban gazdag ételeket eszel, mondja Zhang. Egyél sok levélzöldséget, például kelkáposztát és spenótot, több bogyós gyümölcsöt és étcsokit. Menj reggel edzeni, mert az ózon mennyisége 6 és 10 óra között a legalacsonyabb.

 

oszd meg

Értékelés:
(0 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 3841 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!