Szerzői jogok

I. Általános szabályok

 

Az AFerfi.hu weboldalon található minden szerzői jogi védelmet élvező mű (fénykép, írás, rovatok címe, adatbázisok, valamint a aferfi.hu domain név) az aferfi.hu szellemi tulajdonát képezi, illetve azok felhasználására vonatkozóan az aferfi.hu a szerzőktől érvényes engedéllyel rendelkezik.

 

Az Aferfi.hu-nek kizárólagos joga van ezen művek bármely jelenleg ismert módon történő felhasználására, átdolgozására és a felhasználás engedélyezésére.

 

Az AFerfi.hu weboldalon található szerzői jogi védelmet élvező művek kizárólag a aferfi.hu előzetes írásbeli engedélyével és megfelelő mértékű jogdíj megfizetése ellenében használhatók fel.

 

Az AFerfi.hu előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal bármely részét kivágni, lemásolni és a nyilvánossághoz bármely módon közvetíteni illetve a weboldal felépítését, szerkezetét utánozni.

 

II. Szabad felhasználás

 

A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan és ahhoz az AFerfi.hu engedélye nem szükséges. Az AFerfi.hu weboldalon található szerzői jogi védelmet élvező művek az alábbi esetekben használhatók fel szabadon:

 

  • Az AFerfi.hu a cikkek és egyéb írások idézését legfeljebb az eredeti mű 20%-át meg nem haladó mértékig, a forrás és a szerző valamint az eredeti cím feltüntetésével engedélyezi.

 

  • Természetes személy magáncélra az AFerfi.hu weboldalon található szerzői jogi védelmet élvező művekről másolatot készíthet (nyomtatás, mentés), ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja.

 

  • A weboldalon található cikkekre mutató hiperhivatkozás más weboldalon szabadon elhelyezhető.

 

III. A szerzői jog megsértésének következményei

 

Jogainak megsértése esetén az AFerfi.hu a jogsértővel szemben – az eset körülményeihez képest – polgári jogi igényeket támaszthat illetve a jogsértő ellen büntetőfeljelentést tehet.

 

Az AFerfi.hu jogainak megsértése esetén a polgári jogi felelősség szabályai szerint kártérítést követelhet.

 

Amennyiben az AFerfi.hu fent részletezett szerzői jogait az Interneten sértik meg, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján jogosult a tárhely-szolgáltatót felhívni a jogellenes tartalom azonnali eltávolítására.

 

IV. Egyéb rendelkezések

 

A jelen szabályzatban nem szabályozott kérdések tekintetében a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény rendelkezései az irányadók.

 

Felhasználók a www.aferfi.hu weboldalra történő belépéssel a fenti feltételeket elfogadják.

 

oszd meg

Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook

Média

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!