Ételek az izmaidért

Az izomépítés receptje alapvetően edzésből, megfelelő táplálkozásból, és pihenésből áll.

hirdetés

Vess be a konyhában is annyi trükköt, amennyit csak lehet! Használd a következő alapanyagokat, amilyen gyakran csak tudod.

Rukkola

Amerikai kutatók szerint az izomfáradtságért jelentős részben a sejtszintű kalciumveszteség okolható. Előzd meg a problémát ezzel a finom leveles zöldséggel, amiből 100 gramm fedezi a szükségleted 16%-át.

Feketeszőlő

A feketeszőlő héja tele van egy rezervatrol nevű antioxidánssal, ami hatékony gyulladáscsökkentőként funkcionál. Ebből a finom gyümölcsből már napi egy marék is elég ahhoz, hogy az izmaid nyugodtabban, hatékonyabban regenerálódhassanak.

Makréla

A makréla sok szempontból ideális izomépítő üzemagyag. Ráadásul hatékony gyulladáscsökkentő is, ami miatt felveszi a harcot az izomlázzal. Azt már mondanunk sem kell, hogy tele van fehérjével és esszenciális zsírsavakkal.

Avokádó

Az avokádóban több mint huszonötféle nélkülözhetetlen tápanyag van. Ez még nem minden, hiszen a hatékonyságát az is növeli, hogy javítja az élethez elengedhetetlen antioxidánsok felszívódását, például a likopinét, vagy a béta-karotinét.

Forrás: MH; Kép: Europress

oszd meg

Értékelés:
(0 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 4366 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!