Milyen hatással van napi két csésze kávé a májadra?

Ez megdöbbentő!

hirdetés

Nem kell rögtön rosszra gondolni, mert ez a nedü számos egészségügyi előnnyel bír a szervezet számára. 

A csodás fekete ital számos pozitív hatással van az egészségre. Tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag. Utóbbiból többet biztosít a szervezet számára, mintha egy tipikus nyugati étrendet fogyasztana az illető – gyümölcsökkel, zöldségekkel.

Egy csésze fekete 30-300 mg koffeint tartalmaz, és az átlagos pohár körülbelül 90-100 mg. A koffein erős stimuláns, mely élénkít és frissen tart, ráadásul 11-12 %-kal serkenti az anyagcserét.

Bebizonyosodott az is, hogy a kávét ivóknál jelentősen csökken a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata (23-67 %-kal).
Ezenkívül a napi két kávét elfogyasztóknál jelentősen csökken a májrák, valamint 84 %-kal a májzsugorodás kialakulása! (A legjobb hatás napi 3-4 csésze kávé elfogyasztásával érhető el.)

Emellett a legújabb tanulmányok szerit azoknál az embereknél, akik rendszeresen kávéznak 65 %-kal csökken az Alzheimer-kór kialakulásának esélye. A másik ilyen betegség, amit megelőzhet a kávé, a Parkinson-kór – a rendszeresen kávézóknál 32-60 %-kal csökken a kialakulásának kockázata.

De! A túlzásba vitt kávézás olyan negatív hatásokat is okozhat, mint az alvászavarok és a szorongás. Ha rossz hatással van az alvásra, kerüld a késő délutáni, esti fogyasztását.

Ne feled, hogy a koffein függőséget, fáradtságot, ingerlékenységet és fejfájást is okozhat. Ha azonban rendszeresen iszod, a tested toleráns lesz ezekkel a tünetekkel szemben.

hirdetés

Forrás:kiskegyed.blikk.hu

oszd meg

Értékelés:
(2 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 36024 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!