Ma & Holnap - LAMBORGHINI

A legújabb és a következő koncepció autó egy helyen.

hirdetés

A Lamborghini már a jövőt álmodja meg. Sok éven át építettek hihetetlenül elegáns és nagy teljesítményű autókat. De a társaság felülmúlta önmagát a két legújabb alkotásával, ezért is szerettük volna bemutatni. Az egyik csoda hamarosan megjelenik, a másik még csak egy koncepció autó.

Ma - a LAMBORGHINI huracán LP 610-4 SPYDER

lamborghini huracan spyder 06

Gyönyörűen épített, tiszta vonalak és a lenyűgöző belső. Ez az elképesztő sport autó közvetlenül hozza el a jólétet a gazdája életébe. Az olasz kézművesek tagadhatatlanul odafigyeltek a legapróbb részletekre is. 

lamborghini huracan spyder 03

Sokkal, de sokkal több, mint csak egy szépnek látszó járgány. Első és hátsó alumínium kettős keresztlengőkaros felfüggesztés kapott. Elektrohidraulikus többtárcsás tengelykapcsolóval, összkerékhajtással, hétfokozatú LDF váltóval és Pirelli Pzero gumikkal büszkélkedhet. A csúcsteljesítményét 8250-es fordulaton adja le, elképesztő üvöltést hallatva. Meglehetősen gyors is, 3,4 másodperc alatt éri el a százas tempót, 10,2 alatt a 200-at. A végsebessége 324 km/h. A Huracán Spyderbe 5,2 literes V10-es szívómotor kerül, amely 610 lóerős. Mindezt ráadásul keménytetővel tudja, amelyet 17 másodperc alatt nyit vagy zár a motoros mozgatómechanizmus, és 50 km/h alatt működtethető. 

lamborghini huracan spyder 05

hirdetés

Ja, és az alumínium-karbon váz és alumínium-kompozit anyag karosszéria gondoskodik róla, hogy egy megdöbbentően könnyed vezetési élményt nyújtson.

A Spyder első példányait 2016-os kabrió szezonban vehetik át az ügyfelek, a nettó vételár 186 450 euró, azaz 58 millió Ft.

hirdetés

 

HOLNAP - Lamborghini ASTERION LPI 910-4

Lamborghini ASTERION LPI 910 4 01

A Lamborghininél néhány elég elképesztő autón munkálkodnak. Ezt az autócsodát mi kifejezetten várjuk. Milyen is lesz a már nem csak koncepció autó változata a Asterion LPI 910-4 -nek? Reméljük ez az álom valósággá válik és utakra kerül majd ez a remekmű is.

Míg a Asterion LPI 910-4 kétségtelenül egy vérbeli Lamborghini, a tervezők egyértelműen akartak változtatni az eddigi bevált dizájnon. A csillámló "Blue Elektra" karosszéria színe egyszerűen kivételes, csakúgy, mint az autó tiszta vonalai.

Lamborghini ASTERION LPI 910 4 03

Lamborghini ASTERION LPI 910 4 06A belső tér határozottan karcsú és minimálista. Fő összetevői az alumínium, szénszálas anyagok, a titán és rengeteg gyönyörű bőr a barnától a pezsgő színig.

A Lamborghini tanulmányában a Huracan 610 lóerős V10-es szívómotorja dolgozik, és ezt egészítették még ki három villanymotorral, amelyek összesen további 300 lóerő leadására alkalmasak, valamint kiváltják a hagyományos összkerék-hajtást is.

Lamborghini ASTERION LPI 910 4 02

hirdetés

Ez azt jelenti, hogy az Asterion átmenetileg villanyautóként is használható, ilyenkor 125 km/h a végsebessége és 50 km a maximális hatótávolsága. Ráadásul szabvány vegyes ciklusban 4,2 liter benzinnel is elmehet 100 kilométert, ami ebben a műfajban, ilyen teljesítményszint mellett kivételes értéknek számít. Ha viszont kevésbé érdekes a fogyasztás, menni is úgy tud az Asterion, ahogy egy Lamborghinihez illik: 3 másodperc alatt elérhető vele a százas tempó, a végsebessége pedig 320 km/h.

Az Asterion LPI 910-4 is egy Lamborghini Doppia Frizione kettős tengelykapcsolós 7 sebességes váltóval büszkélkedhet. Hűtött karbon-kerámia féktárcsákat kapott. 600 lóerős a járgány. Lítium akkumulátorral, valamint meglepően könnyű alvázzal és karosszériával alkották meg.

Lamborghini ASTERION LPI 910 4 05

Az Asterion gyártását egyelőre nem tervezi a Lamborghini, viszont így jelezte a VW olasz sportkocsimárkája, hogy hibrid hajtásrendszeren, amilyen a McLaren P1-ben, a LaFerrariban és a Porsche 918-asban egy ideje már elérhető, ők is dolgoznak, sőt, talán övék a legkomplikáltabb rendszer mind közül. Nem csodálkoznánk rajta, ha a közeli jövőben bemutatnának egy hasonló hajtásrendszerű utcai autót is, most, hogy a technika elkészült hozzá.

hirdetés

Képgaléria

oszd meg

Értékelés:
(2 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 3916 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!