A különbség a férfi és a fiú között

12 lényeges dolog amiben megváltozik egy fiú a férfivá érés során.

hirdetés

Férfivá érik minden fiú egyszer. Hosszú az út és sok csalódás ér minket útközben. Az ember szíve olykor megkeményedik, személyisége tapasztalatokkal gyarapszik. Persze legbelül minden férfi kisfiú marad egy életen át és lesznek is minden férfinak gyerekes dolgai. Összegyűjtöttünk néhány pontot ami a férfivá érés során jelentősen megváltozik egy fiú életében. Egyre céltudatosabb lesz, nem fut fölösleges köröket és jóval pontosabb lesz az erkölcsi iránytűje.

Hogy ki hol tart az úton? Fiú vagy férfi? A lista nem kizárólagos, és átmenetektől nem mentes. A változás nem egyik pillanatról a másikra történik meg, ez egy folyamat, de van aki soha nem teljesíti be némely pontját...

 

1. A férfi tudja, hogy mit akar, és annak a megvalósítására fordítja minden erejét. A fiúnak még nincs pontos jövőképe, csak keresi önmagát, nem tesz különösebb erőfeszítéseket annak érdekében, hogy elérje a céljait, legtöbbször nincs is még neki, csak álmodozik. A fiú nemtörődöm, a férfi céltudatos.

2. A férfi a jelenjében már a jövőjét építi, az egzisztenciáját alapozza meg, otthont és értéket teremt, amire később családot alapíthat. A fiú a pillanatban él, csak rövid távú tervei vannak, például, hogy hol bulizzon a haverokkal a hétvégén, vagy melyik fesztiválra menjen el a nyáron.

3. A férfi a nő iránti vonzalmát már nem csak a szexualitás uralja. Fontosnak tartja a szép külsőt, de odafigyel arra, hogy a nő intelligens, odaadó, szeretetteljes, támogató és egyben nőies is legyen. A fiú az értékesebb belső tulajdonságokat messze a bombázó külső mögé sorolja. 

4. A férfi a párválasztásba is céltudatos és nem rest kezdeményezi, ha egy nőt meg akar szerezni. A fiú általában hamarabb feladja a próbálkozást, vagy a véletlenre bízza magát.

5. A férfi a kényelmetlen beszélgetésektől sem riad vissza. Világos álláspontja van. Az érzéseit, szándékait egyértelműen kinyilatkoztatja. A fiú tereli a szót, kerüli a helyzetet, ahol érzéseiről kell megnyilvánulnia. Képtelen a problémák megoldására, hisztizik, drámázik, elfut, hogy véletlenül se terelődjön mélyebb témákra a szó.

hirdetés

6. A férfi mindig pontosan tudja kivel érdemes foglalkozni egy kapcsolatban és mennyi energiát érdemel egy nő. Egy fiú mindig csak vár és keresi az alkalmakat, de mivel érettségének még nincs azon a fokán, számára soha nem érkezik el a megfelelő idő, érzelmi energiáit sokszor fölöslegesen pazarolja még.

7. Egy férfi egyensúlyt tud teremteni az életében. Tud a karrierje, munkája, életének tudatos vezetése, és a szórakozás között egészséges harmóniát teremteni. Egy fiú szétszórt és egyensúly csak akkor van az életében, ha éppen nincsen semmi dolga, amikor csak lazul spontán, felelősség, és következmények nélkül.

8. A férfinak kialakult értékrendje van. Erkölcsei megingathatatlanok, tudja mi a helyes és mi a helytelen és jó példát mutat. A fiú erkölcsi iránytűje gyakran hibás. Cselekedetei ellentmondásosak, csapong, következetlen.

9. Egy férfi beváltja az ígéreteit és nem is tesz felelőtlen kijelentéseket. Amiben hisz aszerint cselekszik, és csak azt mondja ahogyan teszi is a dolgokat. Egy fiú még gyakran ígér felelőtlenül, de fáradtságos munkával sem tudja betartani azokat. Ilyenkor legjobb megfutamodni, vagy a szőnyeg alá söpörni a dolgokat. Legjobb, ha nem is magyarázkodik amiről nem beszél, az nem is létezik.

10. A férfi képes a szerelme mögé helyezni önmagát és a büszkeségét. A fiú erre még képtelen érzelmi éretlenségének köszönhetően.

11. A fiúnak csak az a fontos, hogy minél több nővel tudjon lefeküdni, a férfinak az számít, hogy ki mellett ébred reggel.

12. A fiú játszadozik. A férfi társat keres.

 

hirdetés

oszd meg

Értékelés:
(2 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 27570 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!