Így előzd meg a megfázást!

Kövesd a tippjeinket, hogy idén ősszel elkerüljön a megfázás és ne kelljen lázasan, bedugult orral otthon agonizálnod!

hirdetés

1. Ne nyúlj az arcodhoz

Ez furának hangozhat, pedig a kezeden rengeteg bacilus van, amit a szádhoz, szemedhez és orrodhoz érintve könnyebben elkaphatsz egy fertőzést. Akár 41 százalékkal nagyobb az esély arra, hogy felsőlégúti megbetegedéssel fogsz otthon feküdni, ha rendszeresen az arcodhoz nyúlkálsz.

2. Aludj sokat

A megfelelő mennyiségű alvás elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Ha nem pihened ki magad, rengeteg B-, és T-sejt pusztul el, melyek megvédhetnének a vírusoktól. Az alváshiány emellett gyulladást is okozhat a szervezetedben.

3. Menj a terembe

Ha hetente legalább 5-ször edzel, 46%-kal kevesebb időt töltesz betegen. Edzés közben nő a testhőmérsékleted és a vér is gyorsabban áramlik a testedben. Ezért a szervezeted arra késztetik, hogy több olyan sejtet termeljen, ami véd a beegségekkel szemben. A kardiózás is segíthet, ebből akár minden nap lenyomhatsz 30-60 percet.

4. Ölelkezz

Talán a legfurább tipp, de működik. Az ölelés hatására érzed mások támogatását és kevésbé leszel ideges. A stressz pedig fontos szerepet játszhat a betegség kialakulásában.

 

oszd meg

Értékelés:
(0 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 3356 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!