Ez a motor tényleg brutális

Az MV Agusta és a Pirelli közös fejlesztése

hirdetés

Az MV Agusta és a Pirelli igen jó párost alkotnak. Legutóbbi közös alkotásuk, a Diablo Rosso a legfrissebb MV Agusta Brutale 800 alapjaira készült, és a Pirelli Diablo Rosso III szupersport gumiját hivatott népszerűsíteni.

mv agusta brutale 800 diablo rosso8Az MV Augusta és a Pirelli együttműködése évtizedekkel ezelőtt kezdődött, az olasz páros legújabb alkotása a lemeztelenített Brutale 800 egy igazán különleges és nagyszerű kiadása. A Meccanica Verghera Augusta, vagy ismertebb nevén MV Agusta számára azonban ez több mint egy marketing fogás, a cég ugyanis régóta törekszik arra, hogy motorjaira a lehető legjobb minőségű olasz alkatrészek kerüljenek. Ennek jegyében például 2011 óta csak és kizárólag a Pirelli abroncsait használják a motorjaikon. Az évek során az MV Agusta és a Pirelli exkluzív együttműködése pedig egyre jobban elmélyült.

mv agusta brutale 800 diablo rosso2

Massimo Tamburini utolsó tervei alapján született a Brutale sorozat, mielőtt még a legendás tervező 2008-ban távozott volna a cégtől. A sorozat pedig világszerte bombasiker lett, az első F4 750-es naked superbike pedig mostanra egy 8 modellből álló családdá vált, a négyhengeres 1090 köbcentis, a háromhengeres 800-as, vagy 675-ös blokkal szerelt változatok pedig különböző konfigurációkban és teljesítményszintben elérhetőek.

hirdetés

mv agusta brutale 800 diablo rosso7

Az MV Agusta mérnökei az exkluzív Diablo Brutale modell megalkotásakor megtartották a Brutale 800-as modelljének műszaki alapjait és csak a stílushoz nyúltak hozzá. Matt fekete fényezés, számtalan Pirelli logó, villámokat utánzó piros csíkok, piros oldalfalú abroncsok teszik még kihívóbbá a Diablo Brutale-t. Sajnos nagy valószínűséggel az ördögi motor nem kerül sorozatgyártásba, bár a kinézetével az így is világszerte tovább fogja emelni az MV Agusta és a Pirelli márka képét.

mv agusta brutale 800 diablo rosso3

A Brutale 800-on szépen feszülnek a Pirelli gumik, és a motornak is jó állnak a vörös sávok és Pirelli logók. Vagyis az eredmény még MV-hez képest is elég ütős lett. Ha máris azon gondolkozol, hogyan adod be az asszonynak, hogy új motort szeretnél, várj egy pillanatot: a Brutale 800 Diablo Rosso nem lesz kapható, csak ez az egy példány készült belőle.

 mv agusta brutale 800 diablo rosso4

oszd meg

Értékelés:
(1 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 5694 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!