6 meglepő dolog, amitől hamarabb berúgsz

Ittál már éhgyomorra? Akkor biztos tudod, hogy hamar berúgsz.

hirdetés

De néha még akkor is ezt a hatást érzed, ha alaposan bezabáltál ivás előtt.

Miért? Mutatjuk a 6 lehetséges okot:

1. Más időzónába utaztál

Ez összezavarja a szervezeted belső óráját, ez pedig kihat az anyagcserédre is. A májad így kevésbé hatékonyan dolgozza fel az alkoholt. Ha viszont vége a jet lagnek, nem lesz ezzel problémád.

2. Beteg vagy

Ha megfáztál, dehidratáltabb vagy, ennek hatására rohamosan nő a véralkoholszinted. Ez azért van, mivel a véredben kevesebb a víz, ami fellágyíthatná az alkoholt. Egyes gyógyszerek, például az antihisztaminok hatására is hamarabb berúghatsz.

3. Nem mentél edzeni

Minél nagyobb az izomtömeged, annál több vonzza az alkoholt. Ha viszont már hónapok óta nem edzettél, az alkohol a véráramba kerül, így automatikusan nő a véralkoholszinted.

4. Fogytál

Ha sikerül leadnod a súlyod 10 százalékát, kevesebb alkohol is elég ahhoz, hogy beúrgj. Mivel csökken a súlyod, kevesebb víz van a szervezetedben. Ha viszont ugyanannyit iszol, mint korábban, amikor még nagyobb darab voltál, sokkal hamarabb beüt a pia.

5. Idősebb vagy 25-nél

Még a kutatók sem tudják, miért van ez így, de 25 éves korodra teljesen kifejlődik az agyad és ez lehet az ok.

6. Keveset aludtál

Ha kimerült vagy, lassabban pörög az agyad. Ha viszont még iszol is a fáradtság ellenére, sokkal részegebbnek tűnsz, mint amilyen valójában vagy. A pia ugyanis erősíti a kimerültség jeleit.

Forrás: MH; Kép: Europress

oszd meg

Értékelés:
(0 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 5604 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!