A leggyorsabb kabrió a világon

Új rekordot állított be, elérte a hihetetlen 427 km/h sebességet.

hirdetés

Hennessey Venom GT Spyder egy elképesztő járgány. Az amerikai Hennessey cég tuningolására szakosodott, hogy az autóik, mint a szuper tűzgolyók új sebességi rekordokat döntsenek. A Venom GT Spyder lett a sorozatgyártásban készült leggyorsabb kabrió a Földön, mert elérte az elképesztő 427,4 kilométer per órás sebességet.

Ezzel a hihetetlen bravúrral a Hennessey nemcsak az egyik leggyönyörűbb autót gyártotta, de ezzel az eredménnyel megfosztották trónjától a Bugatti Veyron Super Sport Vitesse-t a világ eddigi leggyorsabb kabrióját.

Venom GT Spyder 05

hirdetés

Az autó alapja egy Lotus Elise. Sőt, a külső megjelenése az eredeti Lotuséhoz képest nem is annyira eltérő. Az első alsó spoilereket emelték ki jobban és szélesebb lett az egész autó. A tuning cégre jellemzően nem maradhatott ki a már hagyományos kettős szellőző mindkét oldalán a motorháztető középvonalában sem.

Venom GT Spyder 03

Az oldalán lévő nagy légbeömlők a vastag hátsó felfüggesztést hűtik. Michelin Pilot Super Sport 16 és 17 hüvelykes kerekeket kapott az első és a hátsó tengelyen.

A széles hátsó szárny spoiler az autó egyensúlyáért és a leszorító erő előállításáért felel, hogy nagy sebességnél fel ne repüljön a gép.

Venom GT Spyder 02

hirdetés

Összességében az autó bruttó tömege körülbelül 1250 kiló, mert rendkívül könnyű anyagból van elkészítve a karosszériája.

Ez az autó maga a nyers erő.

Mégis az igazi feladat az új rekord elérésben Venom GT Spyder motorjára maradt. Ez egy speciális nyolc hengeres Chevrolet V motor, melyet a Hennessey tuningolt. Ez a fejlesztett 1451 lóerős erőforrás hajtja a járgányt. Minden lóerőnek 0,86 kilónyi autót kell mozgatnia. Ez a teljesítmény/súly arány még jobb, mint a F-1-es autókban. Ezt az óriási tolóerőt a hátsó tengelyre egy manuális hat sebességes váltó adja.

Venom GT Spyder 04Ez egy valódi utcai autó, amely megfelel minden követelménynek, amit előírnak az amerikai hatóságok. A járgány mégsem fog szembejönni veled az utcán - és igaz rá, hogy páratlan darab - mert mindössze csak három boldog tulajdonosnak lesz ilyen autó csodája. A Hennessey Venom GT Spyder ára 1,3 millió dollár lesz, ami olyan 360 millió magyar forintnak felel meg. 

hirdetés

Képgaléria

oszd meg

Értékelés:
(2 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 9765 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!