Hídépítő gépszörny

Egy óriási gép, amely 10 perc alatt helyére illeszt egy hídszakaszt.

hirdetés

Látványos videón mutatták be, hogyan forradalmasítja a hidak építésének sebességét az SLJ900/32 hídépítő gép. Előre gyártott betonelemekből rak össze egy viaduktot a már felállított pilléreken egyensúlyozva.

hidepitogepEzzel a masinával nagyjából 10 perc alatt a helyére illeszthető egy híd két pillére közötti szakasz. Bár az előre gyártott elemekből összeállított hidakat, már az 1950-es évek óta építenek, az ehhez hasonló gépeket csak 15 éve kezdték el kifejleszti Kínában, hogy a kivitelezők tartani tudják a lépést az ország elképesztő ütemű fejlődésével. Jelen pillanatban is már Kína a világ legnagyobb beton és betonacél felhasználója.

hirdetés

hidepitogep4Eleinte minden hídhoz egyedi, a tervekhez, az építés körülményeihez, és a környezethez passzoló gépet építettek: vagyis a monstrumok csak egyszer használatosak voltak, mint egy eldobható borotva. Az utóbbi években azonban, köszönhetően a Kínában egyre inkább fellendülő hídépítési hullámnak, már igyekeznek kisebb-nagyobb módosításokkal újrahasznosítani őket. A legtöbbet használt gépek öt különböző projektben vesznek részt.


SLJ900/32 hídépítő gép 91,8 méter hosszú igazi nehézsúlyú monstrum. A súlya 580 tonna és igen hatékonyan lehet vele hidat építeni. A gép könnyedén túlnyúlik az utolsó pilléren és segítségével a hídelemet precízen lehet a megfelelő pozícióba helyezni.

És lássuk kicsit lassabban is a videót, hogy jobban megfigyelhessük a munkafolyamatokat.

hirdetés

oszd meg

Értékelés:
(1 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 11526 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!