A szilveszteri petárdázás veszélyei a kutyáinkra!

Érezzük át milyen ez a kutyának!

hirdetés

Ha elmúlik karácsony és  itt a szilveszter, nagyon fontos, hogy ne feledkezzünk meg hálás négylábúinkról sem, akiknek ez a nap ugyanolyan, mint az összes többi.

Éjfél után amikor átlépünk az új esztendőbe, százezernél is több petárda, illetve tűzijáték indul útjára. A hatalmas hanghatások, iszonyatosan rémisztően hatnak kutyáinkra, így azok megvadulhatnak, rosszabb esetben meg is szökhetnek.Miután nagy valószínűséggel mi emberek nem mondunk le a tűzijáték öröméről, kénytelenek leszünk a kutyáink számára humánus megoldást keresni.

feloskutya

Az év utolsó napja a féktelen mulatozásé, a nagy dáridóké! Egy felelős kutyatulajdonos ekkor sem hanyagolja el négylábúját és gondoskodik annak biztonságáról, jó közérzetének biztosításáról  szilveszter éjszakáján is. A több ezer tűzijáték egy percen belül olyan égi háborút hoz létre, amelyre a kutyák nagyon érzékenyen reagálnak.

Ennek kezelésére többféle megoldás is létezik: - Vigyük be a házba legkésőbb 20 órakor a kutyákat.   Ha esti órákban sétáltatunk, kizárólag pórázzal tegyük azt.

Érdemes kikérni az állatorvosunk tanácsát, aki a kutya fajtájának ismeretében, akár javasolhat nyugtatószert. Sajnos az óvintézkedések ellenére is előfordulhat, hogy a kutyánknak nyoma vész.

Főként forgalmas csomópontokban, lakótelepeken és akár autópálya mellett találnak rá kóbor ebekre, akár több kilométerre a lakóhelytől, ezért fontos kutyáink mikrochip történő ellátása.

Így az ünnepek tájékán a menhelyek a civilek összefogását is kérik. Egy-egy menhelynek már nincs kapacitása az állatokat ellátni, ezért ha valaki rémült, sérült ebet lát az utcán, lehetőleg ne hagyja ott. A kutyák többsége néhány napon belül visszakerül gazdájához. 

oszd meg

Értékelés:
(0 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 2901 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!