Vízzel fogyás? Lehetséges!

A sok víz tényleg fogyaszt!

hirdetés

Nap mint nap halljuk, hogy minimum 2-3 liter víz kell a szervezetünk egészséges működéséhez. A következő kutatási eredményeket elnézve a fogyókúrázók rákapcsolhatnak, mert bebizonyosodott, hogy vízzel még fogyni is lehet!

A legfrissebb kutatási eredmények szerint nyugodtan el lehet felejteni a zsírégető csodapirulákat, mert a fogyáshoz vezető legolcsóbb út a megfelelő folyadékmennyiség bevitele. Egy nemrég végzett elemzésből ugyanis kiderült, hogy azok a felnőttek, akik két pohár vizet ittak étkezés előtt, 1,8 kilogrammal többet fogytak, mint a kortyolást mellőző társaik. A jelenség magyarázata lehet, hogy a vízivás növeli a test energiafelhasználását, illetve hozzájárul a teltségérzethez. Az értekezéshez 11 különböző tanulmány adatait vették alapul, amelyek közül 3 egyenes összefüggést állapított meg a vízivás és a fogyás között. Brenda Davy professzor, a Virginia Egyetem szakértője, aki részt vett a kutatásban, úgy nyilatkozott, hogy a víz segít az éhségérzet leküzdésében és a bevitt kalóriák mennyiségének csökkentésében. Ezt egy másik munka is alátámasztja, melynek alapján a több vizet ivó emberek többet fogytak egységnyi idő alatt, mint a napi egy liternél kevesebbet bevivő társaik.

viztoltes

Egy aktuális tanulmány szerint egy egyszerű trükkel hatásosabbá tehető minden fogyókúrás próbálkozás: a siker kulcsa az elegendő mennyiségű hideg víz fogyasztásában rejlik. Michael Boschmann és munkatársai azt állapították meg egyik vizsgálatukban, hogy szervezetünk 50 kilokalóriát dolgoz fel fél liter 22 fokos víz lassú kortyolgatása során. Innen kezdve puszta matematika az egész, mivel a víz maga egyetlen kalóriát sem tartalmaz, azaz – elméletileg – korlátlan mennyiségben fogyasztható. Boschmann számításai szerint, ha naponta két liter friss vizet engedünk le torkunkon, éves szinten mintegy 5 kilónyi zsírszövettel leszünk könnyebbek. Ajánlása szerint a fogyni vágyóknak a reggeli előtt fél liter hideg – de nem jéghideg – vizet kellene meginniuk, s további másfél liternyit a nap hátralévő részében arányosan elosztva.

Ehhez kapcsolódik az elismert amerikai Mayo-Clinic kutatóinak kutatása, amely során megállapították, hogy a rágógumizás akár 19 százalékkal is gyorsíthatja az anyagcsere menetét. Ez további fél kilónyi zsír leadását jelentheti havi szinten!

hirdetés

Forrás:life.hu;welt.de;shop.bulder.hu;MH

oszd meg

Értékelés:
(1 szavazat)
Kövess minket a facebookon is!
aferfi.hu facebook
Megjelent: 13172 alkalommal

Szeretne hasonló cikkeket olvasni?

Értékelje a munkánkat és lájkoljon minket!